TROPIQA KOKOS ZDJELE – RECENZIJA I KOKOS ZOBENA KAŠA

“OBJAVA NIJE SPONZORIRANA”

Možda neki od vas još uvijek nisu upoznati s eco-friendly proizvoda ili ne zastupaju taj način života, ali ako i jest to slučaj, nadam se da ću vas ovom objavom uspjeti za takav način života zainteresirati.

Naime, nisam bila ni ja. Prije dvije me godine nije uopće zanimalo recikliranje, razmišljanje o okolišu, jednostavno briga za “bolje sutra”, ali onda sam tijekom jednog projekta u školi vidjela video gdje mi se stav potpuno promijenio. U videu sam vidjela koliko čovjek, zapravo, utječe na okoliš svojim postupcima i koliko će se nama, kao vrsti, nemar naplatiti. Dakle, naš planet nije mjesto koje može i hoće vječno ostati lijepo, čisto i korisno, ako se o njemu ne brinemo i u njega ne ulažemo. Znate kako kažu: ” Ljubav je primanje, ali i ulaganje” pa isto je i ovdje. Ako želimo dobiti ugodu, prirodu, lijepo i čisto okruženje, moramo znati planetu i dati, a jedan od koraka koji, dakako može u tome pomoći jest korištenje manje plastike, eco-friendly proizvoda i recikliranje.

U tu svrhu i pišem današnju objavu o proizvodima koji mogu napraviti promjenu.

@TROPIQA KOKOS ZDJELE

Prije mjesec dana, dobila sam priliku isprobati kokos zdjele i slamke od tvrtke @tropiqa. Bili su toliko dragi i pristupačni da su mi odlučili poslati jedan veći paket, samo kako bih dobila priliku vidjeti svojim očima što te zdjelice nude. Neću Vas lagati… Već godinu dana razmišljam o tim zdjelicama, ali kako je Hrvatska maleno mjesto, nisam pronašla trgovinu u kojoj ih mogu kupiti pa ih se nisam trudila ni naručiti.

Kada mi je paket stigao (u roku od 2 radna dana) , jako sam se obradovala jer su zdjelice, stvarno, preslatke:

  • ni prevelike, ni premale
  • lagane i glatke
  • i duboke – što je super ako volite veće porcije

Uz to sam dobila i set od 4 slamki koje nakon korištenja možete isprati i ponovno koristiti te tako čuvate i okoliš jer ne koristite plastične slamke. Dan iza primitka paketa, napravila sam svoju najdražu kokos-čokoladnu zobenu kašu i ostala sam u šoku.

Nisam mogla vjerovati koliko je okus zobi bolji iz kokos zdjele, od okusa iz običnih zdjela koji, da volim, ali nije to isto. Kokos zdjele kao da daju jednu lakoću i materijal sam po sebi ne uništi puni okus obroka. Isto mi se dogodilo i sa salatom od prosa koju sam pravila i s drugom, krem zobenom kašom koju sam pravila te sam nakon nekoliko ponavljanja recepata shvatila da je stvar do posudica.

Slamke sam također koristila uz šejkove koje sam pravila ujutro i ODLIČNE SU! Najbitnije mi je to što ih mogu dobro oprati zbog dodatka koji uz njih dođe te to što nakon pranja ne smrde XD Budu kao nove! Fenomenalna stvar, a i ugodnije su za usne. Ne sijeku i mekanije su na dodir, što mi je super jer bih se na plastične uvijek porezala 🙁

Od mene za ove posudice imate POTPUNU PREPORUKU i stvarno se nadam da ćete si uzeti jedan primjerak jer su toliko dobre za korištenje, ali i za okoliš.

A evo i jednog recepta koji morate probati! Moja najdraža kokos-zobena kaša 🙂

Kokos-čoko zobena kaša

Neodoljiv recept bogat zdravim mastima i proteinima

Course Breakfast, desert, Dessert, slatko, sweets, zdravi recept
Cuisine American, visokoproteinsko
Keyword čokolada, jabuka, kokos, zdrav desert, zobena kaša
Total Time 15 minutes
Servings 1
Calories 654 kcal

Ingredients

KAŠA

  • 100ml kokos light mlijeka iz konzerve Lidl
  • 40g manjih sitnih zobenih
  • 40g instant čokoladnih zobenih bez glutena self omninutrition @nutriofit
  • 100ml bjelanjaka

DODACI

  • 20g maslaca od kikirikija @nutriofit
  • 150g jabuke

Instructions

  1. Svi se sastojci stave u lonac s vodom koja treba prekriti sadržaj sastojaka te se kaša treba kuhati na laganoj vatri dok se ne postigne željena tekstura. Gore se nareže jabuka, doda maslac od kikirikija i jabuka.

Recipe Notes

makronutrijenti: 26g proteina, 70g ugljikohidrata, 30g masti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.